'Boeren en bedrijven, wacht niet op de grote stroomkabel van Liander als je panelen op het dak wil!'
Volledig scherm
PREMIUM
'Boeren en bedrijven, wacht niet op de grote stroomkabel van Liander als je panelen op het dak wil!' © eric brinkhorst

Wacht niet op de kabel bij vol stroomnet, want die komt misschien niet in de Achterhoek

DOETINCHEM - Nu het Achterhoekse stroomnet bomvol zit, krijgen agrariërs en bedrijven die een groot aantal zonnepanelen op het dak willen leggen, steeds vaker te horen dat dat niet kan. Het ontbreekt simpelweg aan capaciteit. Agem zoekt naar alternatieve oplossingen.

8 reacties

 • dick Scheeringa

  4 weken geleden
  Nee Jan Willem. Dit is slecht nieuws. Opwekken van stroom in samenwerking met de boeren past inderdaad goed in het landschap, verdienen ze ook nog extra geld. Door deze beslissing (nb provincie is groot aandeelhouder!!!) kunnen we niet bijdragen aan passende opwekking van duurzame stroom. Bepalen de aansluitpunten de plaatsen waar de gemeentes het landschap gaan verpesten met grootschalige opwekking door industriële windturbines en groet zonneparken. Wat de burger er van vindt doet dat ter zake?
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 maanden geleden
  Nou dat dat is dan goed nieuws voor Tegenwind Keppel en Drempt Dag windmolens neem ik aan?
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  Dus particulieren, agrariërs en bedrijven worden bestolen doordat zij geen panelen op hun daken kunnen neerleggen. dus kunnen zij ook niet profiteren van de subsidies die voor dit soort doeleinden beschikbaar staat. maar ondertussen worden her en der projekten aangedragen door gemeenten enz. is dit alleen bedoelt om een greep uit de pot te nemen, want de opgewekte stroom kan toch niet worden afgenomen dus die dingen zijn totaal onrendabel. wie het nu nog weet mag het zeggen.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  is het dan nog wel logisch om al die landerijen vol te leggen met panelen en her en der molens neer te zetten? vol is toch vol.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  Wacht niet op de kabel bij vol stroomnet, want die komt misschien niet in de Achterhoek dat wordt hier dus gemeld aan agrariërs en bedrijven. Dan toch massaal landerijen volplannen met zonnepanelen en vele molens her en der neerpoten nou dat kan dan natuurlijk ook niet. die plannen kunnen dan mooi de prullenbak in den de Achterhoek wordt verschoont van een grote mileuvervuiling en de mensen kunnen gelukkig weer heerlijk recreeren in de ongerepte Achterhoek.

Achterhoek