Vissen aan de IJssel.
Volledig scherm
PREMIUM
Vissen aan de IJssel. © Theo Kock

Wat doe je als andere hobby's taboe zijn? Dan ga je vissen!

DOETINCHEM/ GROENLO /WINTERSWIJK - Wat doe je nu je minder voor school of werk kunt doen sporten op 1,5 meter ook lastig kan zijn? Dan ga je vissen! De visliefhebbers in de Achterhoek zien steeds meer hengelaars aan de waterkant.

Vissen is populair, zowel bij volwassenen als bij de jeugd. Dat bevestigt de 11-jarige Guz Buesink, die samen met opa Hein Rutten (69) langs de Oude IJssel bij de Barlhammerweg net buiten Doetinchem zijn hengel uitgooit. 

,,Veel jongens uit mijn klas vissen ook.'' Gamen doen ze ook best veel. ,,Maar als ik kan ga ik liever vissen”, zegt Guz, die al op zijn vijfde met opa ging vissen.

,,Een mooie sport voor die jongens”, vindt Rutten. De ouders van Guz werken beiden buitenshuis. Op woensdagmiddag is kleinzoon Guz in deze coronatijd vrij van de opvang op school en kan hij met opa gaan vissen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek