Volledig scherm
De rechtbank Almelo. © Lars Smook DTCT

Werkstraf voor schedelbreuk slaan bij jongen (17) uit Lichtenvoorde

ALMELO/ MARKELO - Het zal je maar gebeuren, je gaat gezellig stappen en je wordt met een schedelbreuk en vechtend voor je leven wakker in het ziekenhuis. Het overkwam een 17-jarige jongen uit Lichtenvoorde in februari vorig jaar bij zaal Dieka in Markelo. 

De veroorzaker van deze ellende, Bart M. (21) uit Goor werd vrijdag voor de ernstige mishandeling veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden. M. moet het slachtoffer daarnaast een schadevergoeding van ruim 6400 euro betalen.

De 17-jarige liep per ongeluk op de parkeerplaats voor de disco tegen een vriendin van M. aan. M. ziet het en denkt dat het met opzet is. Hij aarzelt geen moment en haalt keihard uit. Terwijl de 17-jarige onderuit tegen de grond klap gaat hij er vandoor. Ver komt hij niet, gewaarschuwde politiemensen weten hem al snel aan te houden.

Permanente schade

De jonge Lichtenvoordenaar zal de mishandeling nooit vergeten. Dat kan hij ook niet, als gevolg van de klap liep hij permanente gehoorschade op. Hij zal de rest van zijn leven moeten leven met een harde fluittoon in zijn oren. De officier van justitie eiste twee weken geleden 15 weken celstraf waarvan 5 weken voorwaardelijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek