‘Wiesneus’ klinkt op steeds meer basisscholen: kinderen krijgen lesje Achterhoeks

videoZWOLLE - Vorig jaar deden er 17 basisscholen in de Achterhoek mee aan de dialectles Wiesneus. Dit jaar zijn er nog eens 38 bijgekomen. Dat betekent dat dit voorjaar ongeveer 2000 schoolkinderen op school les krijgen in het Achterhoeks.

9 reacties

 • Trust

  3 jaar geleden
  Ik vind het juist goed dat dit gedaan wordt, zo ontwikkelen kinderen veel meer taalgevoel. Ook voor het Duits bv wat in onze regio zeker niet onbelangrijk is.
 • Strik

  3 jaar geleden
  Vraag is, wat heb je er aan, in je streek, maar verder? Er moet zoveel bezuinigd worden en hier word geld aan uit gegeven.Ook al is het alléén materiaal, het kost toch een hoop. De meeste kinderen hebben aan gewone lesuren al genoeg. Er zijn grootouders genoeg of familie als het toch Moet en ze het willen leren, was vroeger ook.
 • Das

  3 jaar geleden
  Belachelijk dat er geld aan uitgegeven word, op het voortgezetonderwijs moet je zelfs betalen voor bijles, Engels enz, en dan dit.
 • Das

  3 jaar geleden
  Niet alleen in het Westen, in Arnhem en Nijmegen word je met een fatsoenlijke baan, ook niet aangenomen, de Gemeente, Kantoor, enz.....
 • Ronnie

  3 jaar geleden
  Leuk, maar niet meer van deze tijd. Kinderen kennis laten maken met Engelstalige lessen lijkt me zinvoller (zegt deze vloeiend dialect sprekende Achterhoeker).
 1. 72 uur werkstraf voor man (42) uit Mariënvelde die afval dumpte op A18 bij boerenactie
  PREMIUM
  Teruglezen
  10

  72 uur werkstraf voor man (42) uit Mariënvel­de die afval dumpte op A18 bij boerenac­tie

  MARIENVELDE - De 42-jarige verdachte uit Mariënvelde, die op heterdaad betrapt werd tijdens het dumpen van afval bij het boerenprotest op 28 juli bij Westendorp, moet van de ‘snelrechter’ in Arnhem 72 uur werkstraf uitvoeren. De verdachte heeft bekend en betuigt spijt. De rechtbank legt hem ook een voorwaardelijke celstraf op van een week, als hij weer de fout in gaat in zijn proeftijd van een jaar. Ook moet de man de kosten voor het opruimen betalen aan Rijkswaterstaat, een bedrag van 3600 euro.

Achterhoek