Volledig scherm
De Zwarte Cross is met de zaterdag toe aan de tweede dag voor daggasten en de derde voor campingbezoekers. © Jan Ruland van den Brink

Zaterdag op de Zwarte Cross: regen en onweer, de band van Bob Marley en lachen met Lucky TV live

LICHTENVOORDE - Dag twee van de Zwarte Cross is begonnen. Wat kun je vandaag allemaal verwachten op het Achterhoekse festival? Wij zetten enkele hoogtepunten voor je op een rij.

Weer

Met temperaturen rond de 25 graden en een verkoelend windje wordt het vrijwel perfect festivalweer vandaag. Wel wordt vanmiddag rond 13.00 uur zwaar weer verwacht, met kortstondig hevige regen met onweer en mogelijk hagel. Er is door het KNMI code geel afgegeven voor grote delen van het land, maar op het festival verwachten ze niet dat de regen en onweer zich ontwikkelen tot noodweer. Volgens de organisatie is er dan ook geen reden voor maatregelen.

De regen is maar kort, want nadat de bui rond 13.00 uur is afgelopen blijft het zeker tot begin van de avond droog. Daarna kan er nog een klein buitje vallen, maar veel zal dat naar verwachting niet aanhalen.

Muziek

Volledig scherm
The Wailers, de band van wijlen reggaekoning Bob Marley, spelen zaterdag twee keer op de Zwarte Cross. © Getty Images

Eén van dé hoogtepunten vandaag belooft het optreden van The Wailers te worden, de band van wijlen reggaekoning Bob Marley speelt vanaf 17.30 uur op het Hoofdpodium en gaat om 21.15 uur voor het tweede optreden, dan in de Reggaeweide. Om 19.15 uur is het Hoofdpodium voor DJ Don Diablo, de mystery dj op het programma die gisteren bekend is gemaakt. Later op de avond staat Rowwen Hèze op het podium en de avond wordt afgesloten door de Duitse hardcore-sensatie Scooter.

Elders op het terrein is er ’s avonds een optreden van Snollebollekes in de Megatent en ook Bökkers geeft daar acte de présence. In de Reggaeweide speelt ’s avonds Kenny B. en in hiphopweide The Noaberhood is er een show van Brainpower.

Theater

Volledig scherm
Howard Komproe en consorten geven zaterdag meerdere shows in de Schaterbar op de Zwarte Cross. © Paul Bergen

De Theatertent opent om 12.15 uur met Lucky TV Live, bekend van humoristische en satirische filmpjes online. Dit keer dus live en dat belooft lachen te worden. Wie dit mist: om 16.00 uur is er een herkansing, als de tweede opvoering is.

Ook bijzonder is de workshop opera zingen in Theatro Obscura, het kleinste podium van de Zwarte Cross. ‘Je krijgt les van een prominente operaster die je tijdens deze stoomcursus alle kneepjes van het vak zal leren’, belooft de organisatie.

Ben je na Lucky TV Live nog niet uitgelachen, ga dan naar de Schaterbar. In dit comedycafé zijn er meerdere shows van bekende cabaretiers zoals Howard Komproe en consorten (Badum) en Harry Glotzbach, Johan van Gulik & Emiel van der Logt.

Cross

Volledig scherm
Eén van de wagens in de speciale Krangklasse op de Zwarte Cross. © Jan Ruland van den Brink

Net als vrijdag zijn er vandaag weer stuntshows in Ground Hero (onder meer de backflip met een bezoeker) en kun je je eigen stunt doen door op een rubberband naar beneden te glijden. De baan zal ook weer vol staan voor de klassen met de meest vreemd uitgedoste wagens.

Serieus gesport wordt er ook, met de strijd om het open Nederlands kampioenschap zijspannen die om 11.50 uur begint met de eerste manche. Zijspancrosser Koen Hermans uit het Achterhoekse Hengelo is hier één van de favorieten voor de titel, na de tweede manche die om 15.10 uur eindigt weten we of hij het goud heeft gewonnen. De huldiging is vanaf 16.20 uur.

Het volledige programma van de zaterdag op de Zwarte Cross vind je hier. Alles over de Zwarte Cross lees je op onze speciale pagina op dg.nl/zwarte-cross

Volledig scherm
Een wagen uit Meddo op de crossbaan. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek