Volledig scherm
Huurhuizen van ProWonen aan de Groen van Prinstererstraat in Zelhem. Foto ter illustratie. © Jan van den Brink

Zijn er wel genoeg huizen voor huurders in de Achterhoek?

GROENLO/ HENGELO - Woningcorporatie ProWonen gaat onderzoeken wat de druk is op de huurmarkt in Oost Gelre, Bronckhorst en Berkelland. Belangrijkste vraag is of er genoeg huuraanbod is voor mensen die een woning zoeken.

De woningcorporatie ziet dat het aantal reacties op vrijkomende huurwoningen toeneemt. Mensen kunnen zich bij ProWonen gratis inschrijven, onbeperkt reageren op huizen en ook een woning weigeren. Volgens de woningcorporatie zijn dat verklaringen voor de stijging van het aantal reacties, maar zegt het niet per se iets over de woonbehoefte.

Hoe groot die behoefte is, moet inzichtelijk worden met een data-analyse van gegevens van ProWonen over huurders en het woningaanbod. Doel is te ontdekken of de druk op de huurmarkt verlaagd kan worden met bijvoorbeeld een ander zoekmodel of het soort woningen. Marlyssa Sonderen gaat dit onderzoek doen en rondt dat eind juni af. Daarna gaat de woningcorporatie aan de slag met de resultaten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek