Volledig scherm
PREMIUM
Zonnepanelen. © StockPZC

Zonnepanelen erop en asbest weg in Groenlo, zonder te betalen

GROENLO - Op de stallen van de varkens- en melkveehouderij Ensink liggen 700 grote zonnepanelen. Op het terrein van het boerenbedrijf aan de Dankbaarsdijk in Zwolle bij Groenlo staan twee stallen, waar in april 1.000 vierkante meter asbestdaken vanaf worden gehaald. En dat kost het boerenbedrijf helemaal niks.

,,Zij nemen het werk uit handen, we hoeven zelf niet te investeren”, zegt landbouwer Erik Ensink. Met de ‘zij’ doelt Ensink op Univé. Het verzekeringsbedrijf stapt namelijk in de productie van zonne-energie. Dat wordt gekoppeld aan het opruimen van asbestdaken. De geproduceerde energie wordt aangeboden aan andere Univé-klanten die rondom dat boerenbedrijf wonen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek