Sfeerbeeld van de laatste Zwarte Cross, in 2019.
Volledig scherm
Sfeerbeeld van de laatste Zwarte Cross, in 2019. © Jan Ruland van den Brink

Zwarte Cross wil festival verplaatsen naar september

updateLICHTENVOORDE - De Zwarte Cross wordt zo goed als zeker verplaatst naar het laatste weekend van september. ,,Daarover zijn we nu in gesprek met de gemeente Oost Gelre”, zegt Pieter Holkenborg van de organiserende Feestfabriek.

6 reacties

 • Sjef de Klijne

  2 jaar geleden
  Niet doen. Ik en velen hebben de afgelopen 10 tallen jaren in juli de ZC data een jaar van te voren al vrij gehouden. Zo ook vorig jaar en in 2021. In het laatste weekend in september heb ik nu mijn vakantie van vorig jaar september doorgeschoven. Ga nu niet ZC in september houden. Dan beter nog maar een jaartje wachten om in 2022 weer echt los te gaan.
 • Wim Sonderen

  2 jaar geleden
  Niet doen, september is de maand van de kermissen en je vindt geen vrijwillers die voor de kas van hun club een dagdeel gaan werken..
 • Fub Wennekes

  2 jaar geleden
  de bodem zal nog wel niet inzicht zijn bij de grote heren , alleen voor de medewerkers is dit wel erg die nu of straks geen baan meer hebben
 • C Heike

  2 jaar geleden
  Maak je geen zorgen, ze hebben toch extreem goede jaren gehad. Zelfs zo goed dat het hangt in een sluier van geheimzinnigheid. En anders hebben ze privé nog veel vet op de botten.
 • Tom Aatje

  2 jaar geleden
  Combineren met de kermis/bloencorso. Heel goed voor de lokale economie verwacht ik