Overlevenden van het concentratiekamp Buchenwald zijn in Arnhem afgezet met vrachtwagens voor verdere doorreis. Ab Caransa herinnert zich dat 'we maar moesten zien hoe we verder zouden komen'.
Volledig scherm
PREMIUM
Overlevenden van het concentratiekamp Buchenwald zijn in Arnhem afgezet met vrachtwagens voor verdere doorreis. Ab Caransa herinnert zich dat 'we maar moesten zien hoe we verder zouden komen'. © Pieter de Booys/Gelders Archief

‘Aan het verhaal van een Syriër van nu, voel je het leed van toen’

columnLaatst sprak ik een man die opmerkte dat ik in mijn verhalen teveel vergelijkingen trek met de situatie elders in de wereld. Ik vertelde hem dat er Nijmegenaren zijn die hun roots elders in de wereld hebben waar het leven, anders dan hier, geen koek en ei is. En dat een aanzienlijk deel van hen met een wereldontvanger op het hoofd leeft.

0 reacties

 1. Provincie Gelderland: ‘We moeten onze welvaart laten passen bij de draagkracht van de natuur’
  opinie

  Provincie Gelderland: ‘We moeten onze welvaart laten passen bij de draag­kracht van de natuur’

  De discussie over stikstof drukt ons weer eens met de neus op een feit dat we niet altijd willen erkennen: we leven in een klein land. Een klein land met veel welvaart en dus ook veel wensen. Daar is op zich niks mis mee, maar veel van die wensen vragen letterlijk ruimte. En juist daar hebben we niet veel van. Tijd om er eens anders naar te kijken. Of juist zoals we het altijd deden.
 1. Zo smaakt het nieuwe menu in ziekenhuis Gelderse Vallei: 'Een smaaksensatie'
  Play

  Zo smaakt het nieuwe menu in ziekenhuis Gelderse Vallei: 'Een smaaksensa­tie'

 2. Kunstenaar Jac schoolt zich uit protest om tot sekswerker
  Play

  Kunstenaar Jac schoolt zich uit protest om tot sekswerker