Noordtaknimby-isme is een dikke middelvinger van de Achterhoek

opinieZaten we daar toch even mooi te pitten met z’n allen: terwijl we dachten dat de noodzaak van de Noordtak nog moest worden aangetoond, blijkt bijna de hele Tweede Kamer stiekem een motie te hebben aangenomen. Boodschap: die Noordtak - zeg maar: de verlenging van de Betuweroute richting Duitsland - komt er en waarschijnlijk door de Achterhoek.

15 reacties

 • Piet Elshof

  3 maanden geleden
  Aan mentale verwerking, nazorg en emotionele waarde zit geen enkele vergoeding. Zij die net niet weg hoeven: geluidsisolerend en trillingbestendig maken van de woningen heeft 20 jaar geduurd! Het is dezelfde ellende wat men in Groningen ook ervaart. Alle betrokkenen veel sterkte en laat je niet afschepen!
 • Piet Elshof

  3 maanden geleden
  “Daar is niemand slechter van geworden” wil ik even rechtzetten: 7 Jaren onzekerheid, stress, teleurstelling en hoop. Gedwongen vertrek is meer waard een marktconform geldbedrag en de vraag of je een plek vindt waar je weer kunt aarden. Blijven wonen zonder Betuweroute hadden we graag gedaan! Met het bedrag voor onze woning ons huidige huis betalen is onterecht. De verwervers van Pro-Rail zijn gebonden aan budgetten en alles wat niet uitgegeven wordt is winst! (deel 1 wordt vervolgd)
 • Eelco van den Heuvel

  4 maanden geleden
  Beste Sam, ik ben het helemaal met je eens en dat schrijf ik ook: nut en noodzaak moeten worden aangetoond. Mijn punt: áls het wordt aangetoond, dan blijft de Achterhoek de hakken in het zand zetten, ten koste van heel veel andere mensen.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  @Andre Eggerding nou die dingen hadden er ook niet mogen komen echter geld is een groot kwaad en maakt meer kapot dan goed is voor dit land.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Het motief landschappelijke waarde telt al lang niet meer mee in Nederland. Waar had je anders al die windturbines moeten plaatsen. Waar laat je de bevolkingsgroei? Hoeveel landschap is er verpest door de Vinex wijken?