Volledig scherm
Kinderen vermaken zich opperbest met zand en water. © Bert van der Linden

287 Ravensteinse kinderen vier dagen in de weer op Herperduin

HERPEN/RAVENSTEIN - Liefst 287 kinderen tussen 4 en 16 jaar uit Ravenstein sjouwen en bouwen er deze week op los op de zandvlakte van Herperduin. Zij worden begeleid door 60 leiders en daarnaast lopen er nog zo’n 50 vrijwilligers, van EHBO’ers tot kookstaf. Net buiten het kamp hebben de vrijwilligers ook twee grote baden en een hoge glijbaan gebouwd, want zonder waterspelen geen kamp.

Deze eerste dag zijn de kinderen met pallets en ander bouwmateriaal in de weer om de hele trits tenten die ook al tevoren zijn opgesteld, op te tuigen. Op en rondom het kamp worden vervolgens vier dagen lang allerlei spelen gedaan, van zeskamp tot smokkeltochten. 

Kinderen uit Ravenstein die willen meedoen met het Jeugdvakantiewerk kunnen zich in mei al opgeven. Dan vind de proloog plaats en worden de kinderen voorbereid op het thema. ,,Dan weten ze dus al wat hen in de laatste week van de vakantie te doen staat. Dit keer is dat rovers vangen in de bossen”, licht Susan van Heeswijk een tipje van de sluier op.

Elk jaar wordt er weer een spannend verhaal bedacht. Dit keer speelt Robin Hood daar een rol in. ,,Het draait om het adellijke echtpaar Roderijck en Arroganda. Mark Smits speelt mijn man Roderijck en ik ben dus Arroganda,” vertelt Susan. Dat verhaal speelt zich tussen alle spelen af. ,,Ik kan al verklappen dat onze, over het paard getilde dochter, prinsesje Robijntje, een cruciale rol speelt in het verhaal,” zegt Susan geheimzinnig. 

Volledig scherm
De kinderen van JVW Ravenstein verfraaien hun tenten. © Bert van der Linden