In het monumentale deel van Ravenstein wordt de stoep maar één keer opgebroken bij de aanleg van glasvezel. Alle huisaansluitingen worden direct gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
In het monumentale deel van Ravenstein wordt de stoep maar één keer opgebroken bij de aanleg van glasvezel. Alle huisaansluitingen worden direct gemaakt. © Theo Audenaerd

Aanleg digitale snelweg onder Ravenstein: vanwege oude kasseien een speciale aanpak

RAVENSTEIN - E-fiber heeft bij de uitrol van zijn glasvezelnetwerk in de gemeente Oss het monumentale centrum van Ravenstein bereikt. Onder de oude kasseien wordt een digitale snelweg aangelegd. Daarbij wordt in dit geval een speciale aanpak gehanteerd, zodat het straatwerk maar één keer open ligt. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 1. Aanleggen glasvezel in Oss vergt 2,5 jaar graafwerk, te beginnen in de Schadewijk, Herpen en Deursen-Dennenburg
  PREMIUM

  Aanleggen glasvezel in Oss vergt 2,5 jaar graafwerk, te beginnen in de Schadewijk, Herpen en Deur­sen-Dennenburg

  OSS - E-fiber laat geen gras groeien over het glasvezelnet in de hele gemeente Oss. In maart maakte het bedrijf bekend dat de aanleg definitief doorgaat. Nu al is eerste vergunning aangevraagd voor het plaatsen van een gebouwtje aan de Kuipers Rietbergstraat in Oss waar een glasvezelcentrale komt te staan. Dit zal ook een van de plekken zijn waar de schop als eerste de grond in gaat.
 2. Buren vangen bot: groen licht voor modern pand op plek van door brand verwoeste boerderijwoning in Haren
  PREMIUM

  Buren vangen bot: groen licht voor modern pand op plek van door brand verwoeste boerderij­wo­ning in Haren

  DEN BOSCH/HAREN - De eigenaar van een perceel aan de Lietingstraat in Haren hoeft zijn door brand verwoestte boerderijwoning niet te herbouwen in de oorspronkelijke 18e-eeuwse stijl. De buurman verzette zich fel tegen de komst van een moderne vrijstaande woning op de historische locatie, maar de rechtbank in Den Bosch verwierp zijn bezwaren tegen een door de gemeente Oss afgegeven omgevingsvergunning.
 3. Een bijzondere dienst met achttien kaarsjes voor overledenen in Maren-Kessel

  Een bijzondere dienst met achttien kaarsjes voor overlede­nen in Ma­ren-Kes­sel

  MAREN-KESSEL - In de Lambertuskerk in Maren-Kessel vindt zaterdagmiddag 18 september een herdenkingsbijeenkomst plaats voor alle overleden parochianen en dorpsgenoten. Om stil te staan bij hun leven en wat troost te kunnen geven aan de nabestaanden, die ieder op hun eigen manier een heftig jaar meemaakten. Om 14.00 uur zullen achttien kaarsjes branden. De kaarsjes herinneren aan overleden dorpsgenoten, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden.