Volledig scherm
Joris Brukx 'draait plaatjes' en houdt de stemming erin. © Maarten van de Rakt

Allemaal blije gezichten bij tiende verjaardag Kidz-Taz in Osse speeltuin

OSS - Kidz-Taz bestaat tien jaar. In de Osse speeltuin Elckerlyc vierden zo’n zeventig kinderen deze verjaardag. Ze lieten zich niet tegenhouden door de regendruppels.

Theatermaker en dj Joris Brukx hield in de speeltuin de stemming er enthousiast in. Riep de kinderen op: ,,Kom op, we dansen de zon hierheen.” Helaas, na weken droogte begon het uitgerekend zaterdagavond danig te sijpelen. De kinderen kregen doorzichtige plastic jasjes aan.

,,Heel jammer, maar de kinderen hebben zich toch goed vermaakt. Het is super verlopen, al ging het schminken niet door. Ik zag allemaal blije gezichten”, blikt Annie van Bakel terug. Zij is de kartrekker van de stichting Kidz-Taz. Ze zet al tien jaar allerlei activiteiten op poten voor kinderen uit gezinnen met lagere inkomens.

Quote

Kinderen mochten de ketting van de burgemees­ter omdoen en gingen op de foto.

Annie van Bakel, Kidz-Taz

Speciaal voor de kinderen van vier tot twaalf ging speeltuin Elckerlyc, die normaal om half zes sluit, om zes uur weer open. ,,Een hele eer dat de burgemeester deze avond kwam openen. Kinderen mochten haar ketting omdoen en gingen op de foto. Heel gemoedelijk.”

De 73 opgekomen kinderen smikkelden en smulden van hamburgers, knakworsten en suikerspinnen. Na afloop kregen ze een feestelijke rugzak mee met spulletjes voor de vakantie, inclusief speelgoed en waardebonnen. ,,Zo kunnen ze als de grote vakantie voorbij is, toch leuke verhalen vertellen aan klasgenoten.”

Al draait de economie als een tierelier, Annie van Bakel merkt er weinig van. ,,De armoede wordt echt meer. We zien heel schrijnende gevallen.” Ze is reuze dankbaar dat stichting Kidz-Taz veel steun krijgt van vrijwilligers en sponsoren. ,,Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk.”