Volledig scherm
Annet Teunissen tussen haar kunst die in de verkoop ging. © BD / Peter van Huijkelom

Annet Teunissen overleden: Nooit meer kunst uit de bakfiets

In MemoriamOSS - Ach, wie kent haar niet. Al bijna 25 jaar op de bakfiets vol kunstwerken door Oss en omgeving, want autorijden gaat veel te snel. Altijd een lach op haar gezicht, altijd vriendelijk. En een praatje voor iedereen. Heel veel praatjes zelfs. ,,Kunstenaar is soms een eenzaam vak”, zei ze eens. ,,Je moet alles zelf doen. Daarom praat ik zoveel als ik iemand tegenkom.”

Afgelopen vrijdag overleed Annet Teunissen na een kort ziekbed. 67 jaar was ze pas. Annet was de op een na oudste in een gezin van acht kinderen. In het atelier van haar opa ontdekte ze al op heel jonge leeftijd haar grootste passie, schilderen. Ze volgde kunstopleidingen in Den Bosch en België. Mens en natuur waren haar grootste inspiratiebronnen. De giften van de natuur gebruikte ze ook voor haar kunst. Ze noemde dat ‘duurzaam upcyclen’.

Jarenlang had Annet Teunissen een atelier in de Wethouder van Eschstraat in Oss. Ze gaf er lessen en workshops en maakte er in een rap tempo honderden kunstwerken. In 2017 verhuisde ze naar een nieuw atelier. Daar verkocht ze vorig jaar een groot deel van 25 jaar kunst. Annet zou Annet niet zijn geweest als dat niet op een ludieke manier was gegaan. Kopers mochten zelf weten wat ze gaven voor een kunstwerk, tot een maximum van 66 euro, haar leeftijd toen.

Ze deed haar werk van de hand omdat ze ruimte nodig had voor nieuwe kunst, niet omdat ze wilde stoppen, dat nooit. Niets belemmerde haar in het maken van kunst, ook niet de whiplash die ze opliep toen ze lang geleden tijdens haar tocht richting Santiago de Compostella geschept werd door een auto. ,,Ik ga door met kunst maken tot het niet meer kan”, zei Annet Teunissen vorig jaar juli in deze krant.

Het einde van haar leven overviel haar. Werken van Annet Teunissen zijn momenteel te zien bij K26 en in Museum Jan Cunen. Haar laatste exposities bij leven, blijkt nu. Vandaag twee weken geleden fietste ze naar de huisarts met klachten. Ze bleek ernstig ziek. Afgelopen vrijdag overleed ze al. Annet Teunissen laat haar kinderen, kleinkinderen en man achter. En heel veel kunst.

 1. Teslarijder dacht dat automatische piloot aanstond en veroorzaakte fataal ongeval
  PREMIUM

  Teslarij­der dacht dat automati­sche piloot aanstond en veroorzaak­te fataal ongeval

  REEK/UDEN - De 64-jarige Udenaar die op 30 januari op de verkeerde weghelft van de Provincialeweg Zuid bij Reek frontaal op een tegenligger botste, was in de veronderstelling dat de autopilot op dat moment zijn Tesla bestuurde. Dat vertelde hij dinsdagmorgen in de rechtbank in Den Bosch. De bestuurder van de andere auto, de 73-jarige oud-Maaslandcollege-docent Harry Hoeben uit Oss, overleed aan de gevolgen van de botsing.
 2. Nieuw werk van Martin Jan van Mourik uit Ravenstein over Adolf en Philips van Kleef: 'Nog nooit zo trots geweest op een boek’
  PREMIUM

  Nieuw werk van Martin Jan van Mourik uit Ravenstein over Adolf en Philips van Kleef: 'Nog nooit zo trots geweest op een boek’

  RAVENSTEIN - Hij heeft een boekenplank vol geschreven. Althans, over het Nederlands recht. Maar het nieuwste boek van emeritus hoogleraar notarieel- en privaatrecht Martin Jan van Mourik (1943) uit Ravenstein heeft een geschiedkundige inhoud. ,,Ik ben nog nooit zo trots geweest op een boek. Dit verhaal was nog niet verteld, terwijl het echt verteld moet worden.”