Volledig scherm
Puberende bejaarden in de Efteling © videostill

’Asociale oudjes’ doen alles wat niet mag in de Efteling, bezoekers stomverbaasd

KAATSHEUVEL/ UDEN - De bezoekers van de Efteling waren stomverbaasd wanneer ze afgelopen week drie oude mannen met net iets te veel energie door de Efteling zagen lopen. De jongens van het YouTube-kanaal StukTV hadden zich verkleed als puberende bejaarden en probeerden niet herkend te worden. 

Volledig scherm
Puberende bejaarden in de Efteling © videostill

En dat terwijl ze alles deden wat niet mocht.

De asociale ’oudjes’ kwamen binnen voor het 60-plus tarief, klommen over hekken van attracties en gooiden prullenbakken leeg voor de voeten van bezoekers.

Ze mochten het bezoek aan het pretpark van hun bucketlist afstrepen als ze niet herkend zouden worden door de jonge abonnees van het 2,2 miljoen tellende YouTube-kanaal. Het kanaal heeft veel jonge kijkers, van wie veel de jongens meteen zouden herkennen zonder de vermomming. 

Niet alle acties goedgekeurd

Herkend werden ze niet, ondanks dat de bezoekers hen met veel aandacht bekeken. Een enkeling ergerde zich aan de vervuilende oude man, die zittend op bankje rotzooi uit een prullenbak op de grond gooide. ‘Het is hier zo netjes en u maakt het vies’, zegt een voorbijkomende bezoeker. 

Een woordvoerder van de Efteling laat weten aan de pretparkwebsite Looopings.nl dat ze het filmpje wel grappig vond, maar dat niet alle acties goedgekeurd worden.

Het YouTube-kanaal, waar onder andere Giel de Winter uit Uden bij zit, werd vijf keer uitgeroepen tot beste YouTube-kanaal van Nederland

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.