Volledig scherm
PREMIUM
In het bos is voor kinderen vanalles te doen. leuk en leerzaam. Op de foto samen onderzettertjes zagen met de boswachter.

Banden slepen en biertjes drinken in oergezellige Maashorst

HERPEN - Het oerfestival lokt mensen met muziek, marktkramen en gezelligheid de Maashorst in. Maar de grootste attractie deze zondagmiddag blijft de natuur zelf, geholpen door wat extra obstakels.

"En na de 'squats' komen weer 'lunges'" roepen twee stoere dames in kilts de menigte toe. Tientallen sportievelingen, waaronder opvallend veel kinderen, hebben zich verzameld voor het podium aan de rand van de zandvlakte bij Herperduin. Vol overgave doen ze de oefeningen na, eindigend met een 'haka', net als Nieuw-Zeelandse rugbyers. Het hoort allemaal bij opwarming, waarna de menigte het mulle zand in rent. Een parcours van drie of zes kilometer vol obstakels wacht daar op hen.

  1. Weer grote politie-actie bij woonwagenkamp in onderzoek naar Martien R.: bewoners moeten tijdelijk weg

    Weer grote politie-ac­tie bij woonwagen­kamp in onderzoek naar Martien R.: bewoners moeten tijdelijk weg

    LITH - Op het woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith is donderdagmorgen een grote politieactie gaande. Het gaat om een volgend onderzoek in operatie Alfa, naar Martien R. en zijn familie. De actie is qua grootte vergelijkbaar met die op het woonwagenkamp in Oss, vorige week. Ook in een bedrijf en huis in Oss wordt onderzoek gedaan, en dit keer ook buiten de regio: in een chalet op een vakantiepark in Friesland.