Volledig scherm
Een fototoestel © RGB Stock

Beroemdheid binnen de fotowereld opent expositie in Oss

OSS - In de Pauluskerk in Oss presenteert FotoAtelier-0412 in het weekend van 12 en 13 oktober voor het vijfde jaar hun expositie. Maar dit jaar zit er een extra gouden randje aan.

Jolande van Lith, afgelopen juni nog uitgeroepen tot ‘International Artist of the Year’ door kunstblad ‘International Contemporary Art Magazine’, komt de expositie namelijk openen. Van Lith is erg te spreken over de werken die te zien zijn in de Pauluskerk. ,,De tentoonstelling geeft een mooie kijk in het fotografisch hart van de deelnemers”, vertelt Van Lith. Er worden bijvoorbeeld niet alleen werken van Van Lith vertoond, maar ook foto's beginnend fotografen. 

Trots

FotoAtelier-0412 is een collectief van fotografen Rob van Well, Roy van Peufflik, Yvonne Jansen en Ingrid Verhey. Zij proberen ieder jaar een expositie te organiseren met om fotografen uit Oss en omstreken een podium te bieden. ,,We zijn er trots op dat we voor het vijfde jaar fotografen uit de omgeving een podium kunnen bieden om hun werk tentoon te stellen.”, zegt Van Well.

De officiële opening is 12 oktober om 11:00 uur in de Pauluskerk. Toegang tot de expositie is gratis en de kerk is geopend vanaf 11:00 uur tot 17:00 uur.

  1. Weer grote actie bij kamp in onderzoek naar Martien R.: bewoners moeten weg
    video

    Weer grote actie bij kamp in onderzoek naar Martien R.: bewoners moeten weg

    LITH - Op het woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith is donderdagmorgen een grote politieactie gaande. Het gaat om een volgend onderzoek in operatie Alfa, naar Martien R. en zijn familie. De actie is qua grootte vergelijkbaar met die op het woonwagenkamp in Oss, vorige week. Ook in een bedrijf en huis in Oss wordt onderzoek gedaan, en dit keer ook buiten de regio: in een chalet op een vakantiepark in Friesland.