Volledig scherm
PREMIUM
Berry Reijnen, de Osse operette- en musicalzanger staat in de finale van het Ouderen Songfestival © Mari van Rossem

Berry Reijnen opnieuw in finale Ouderen Songfestival:’Ik weet hoe ik publiek op mijn hand moet krijgen’

OSS - Berry Reijnen (73) uit Oss staat voor het tweede jaar op rij in de finale van het Ouderen Songfestival van Nederland. De operettefanaat heeft een plekje bij de laatste zestien deelnemers afgedwongen. 

Zenuwachtig is hij niet voor de finale op 7 december in het DeLaMar theater in Amsterdam, want Reijnen staat al sinds 1961 op de planken. ,,Ik deed voor het eerst mee in ‘Het geheim van de Hofmaarschalk’, een jeugdoperette. Dat mochten wij als vereniging toen opvoeren in de stadsschouwburg van Tilburg. Die was toen pas geopend.”

De passie voor muziek was er sinds kleins af aan al. ,,Allebei mijn ouders zongen in een koor. Daarna ging ik zelf ook zingen bij een kinderkoor, om vervolgens de stap te maken naar een operettevereniging.”

  1. Milco Abrahams springt naast WK-prijzen: ‘Foute sprong gaat toch in je hoofd zitten’
    PREMIUM

    Milco Abrahams springt naast WK-prij­zen: ‘Foute sprong gaat toch in je hoofd zitten’

    OSS - Het is zuur voor Milco Abrahams: hij moest zelf zijn deelname aan het WK trampolinespringen in Tokio bekostigen en het leverde niet eens het gewenste resultaat op. De 18-jarige Ossenaar had ingezet om op minimaal een halve finaleplek. De realiteit bleek weerbarstiger: op alle drie de onderdelen waar hij uitkwam, strandde hij in de kwalificaties. ,,Een foute sprong gaat toch in je hoofd zitten”