Schilderijen, beelden en kruiswegstaties worden van de muren gehaald in de Ravensteinse Luciakerk. Ze gaan als voorlopig in depot en blijven in ieder geval als collectie bijeen, aldus Harrie Boot van de parochie.
Volledig scherm
PREMIUM
Schilderijen, beelden en kruiswegstaties worden van de muren gehaald in de Ravensteinse Luciakerk. Ze gaan als voorlopig in depot en blijven in ieder geval als collectie bijeen, aldus Harrie Boot van de parochie. © Theo Audenaerd

Bezwaar of geen bezwaar, parochie verwijdert kunstschatten uit Luciakerk Ravenstein

RAVENSTEIN - ,,Ik zit met tranen in mij ogen. Dit is ronduit schofterig gedrag.” Martin Jan van Mourik moet zich naar eigen zeggen bedwingen om niet als een razende tekeer te gaan als hem dinsdagmiddag ter ore komt dat alle schilderijen en andere kunstschatten uit de Ravensteinse Luciakerk worden gehaald. 

  1. ‘Heus niet álle buitenlanders zijn slecht’
    PREMIUM
    Column

    ‘Heus niet álle buitenlan­ders zijn slecht’

    Weet u hoe vaak ik de afgelopen week heb gehoord, ‘dat heus niet álle buitenlanders slecht zijn’? Vergoelijkend werd het uitgesproken, de sprekers van deze woorden vond zichzelf heel ruimdenkend, gunden die buitenlanders een disclaimer: hun huidskleur of paspoort betekende niet per definitie dat ze slecht waren, er was ook een kans dat het wel meeviel met ze. Ik schreef over de onderwerpen die erbij hoorden, ik schreef de andere woorden die ze zeiden wél op, maar deze niet. Té gênant.