Volledig scherm
PREMIUM
Black Friday is al vaak niet één dag meer. Vaak zijn er al een week lang aanbiedingen. © EPA

Black Friday zorgt voor tweespalt: mensen omarmen de koopjes óf voelen zich misleid

De hoogtijdag van de koopjes is weer aanstaande. Aanstaande vrijdag is het Black Friday. De gekte is weer losgebarsten, maar er zijn ook twijfel over de nut, noodzaak en belang van het uit de VS overgewaaide fenomeen.  

Geen 1699 euro, maar 1299 euro. Dat vraagt de Mediamarkt met vestigingen in Tilburg en Den Bosch voor een Samsung Qled. Het tv-toestel gaat er tijdens de Black Friday Presale voor vierhonderd euro minder uit dan op  een gewone doordeweekse  dag. En het acht persoons gourmetstel - handig en gezellig voor de aanstaande kerstdagen - kost bij Blokker in Oss, Den Bosch en Tilburg geen 59,99 euro, maar mag tijdens Black Friday voor 49,95 euro meegenomen worden. En bij bol.com is de prijs van een Dyson steelstofzuiger nu geen 229 euro, maar is het apparaat aan te schaffen voor 179 euro. 

  1. Milco Abrahams springt naast WK-prijzen: ‘Foute sprong gaat toch in je hoofd zitten’
    PREMIUM

    Milco Abrahams springt naast WK-prij­zen: ‘Foute sprong gaat toch in je hoofd zitten’

    OSS - Het is zuur voor Milco Abrahams: hij moest zelf zijn deelname aan het WK trampolinespringen in Tokio bekostigen en het leverde niet eens het gewenste resultaat op. De 18-jarige Ossenaar had ingezet om op minimaal een halve finaleplek. De realiteit bleek weerbarstiger: op alle drie de onderdelen waar hij uitkwam, strandde hij in de kwalificaties. ,,Een foute sprong gaat toch in je hoofd zitten”