Boy Baaijens laat de statistieken wankelen. ,,Ik heb geleerd van dag tot dag te leven. Zoveel mogelijk uit het leven te halen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Boy Baaijens laat de statistieken wankelen. ,,Ik heb geleerd van dag tot dag te leven. Zoveel mogelijk uit het leven te halen.” © Jeroen Appels/Van Assendelft

Boy leeft in plaats van voorspelde 9 maanden al 11 jaar met tumor in hersenstam: ‘Artsen weten ook niet hoe het kan’

OSS - Boy Baaijens (22) heeft sinds zijn elfde een tumor in zijn hersenstam, een zogenoemd ponsglioom. Net als nagellak-Tijn, die hetzelfde had, kreeg hij toen te horen dat hij nog kort te leven had. Eén, hooguit negen maanden. Maar waar Tijn van Kolsteren inmiddels is overleden, doet Boy de statistieken wankelen. ,,Ik ben er nog. De artsen durven geen verwachting te geven, maar ik ben weer plannen voor de toekomst aan het maken.”

  1. Werken ‘in het kloppend hart van het verzet’
    PREMIUM
    Stille Getuigen

    Werken ‘in het kloppend hart van het verzet’

    In haar appartement in Heesch vertelt ze honderduit over haar jonge jaren, toen ze in 1942 als zestienjarig meisje, samen met vier andere meiden uit Heesch, bij de Distributiedienst in Oss ging werken. Eigenlijk moesten ze van de Heesche burgemeester J. Offermans met Miet Minten, Zus van de Hoogen en Annie Frunt (‘van de schoenwinkel’), op het vliegveld in Volkel of Nistelrode gaan werken, maar door toedoen van haar vader en gemeentesecretaris P. Gerrits, die samen actief waren in het ondergronds verzet, konden ze naar het distributiekantoor in Oss. Beter werken voor de gemeenschap dan voor de vijand, was het uitgangspunt.