Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Marnix Bakermans opent de kermis in Schaijk.

Burgemeester Bakermans nam wel heel drastische maatregel: een actieshirt

ColumnHet Loterijfonds is een toepasselijke naam voor de kopers van de Luciakerk in Ravenstein. Die willen ‘m voor een symbolisch bedrag kopen en dan beheren en exploiteren. Voor de Ravensteiners, als dorpshuis. Een nobel streven. Alleen zit de kerk potdicht omdat het dak naar beneden dreigt te komen. 

Dat laten maken is een duur grapje, zo duur dat de parochie er graag vanaf wil. De Ravensteinse hoop is nu gevestigd op een restauratiefonds, een buitenlands restauratiefonds, want Den Haag is per slot van rekening buiten de grenzen van de vrijstaat. De aanvraag voor die miljoenensubsidie moet echter nog verstuurd worden. Óf de mensen van het Loterijfonds hebben een speciaal lijntje met boven, of ze zijn zelf niet vies van een gokje met de kerk, want als ze geen slimme ontsnappingsclausule in de koopovereenkomst hebben staan, zitten ze straks met een dichte, kapotte kerk in hun maag.

  1. School in Oss herdenkt leerlingen met vlinders en ‘vreemde kriebels in de buik’

    School in Oss herdenkt leerlingen met vlinders en ‘vreemde kriebels in de buik’

    OSS - Het meisje dat het spoorongeluk in Oss overleefde, opent een doos met echte vlinders erin. De witjes willen nog wel vliegen, maar de rest van de fladderaars blijft in het doosje zitten. Het meisje (12) haalt ze er een voor een uit. Met hulp van Peter Janssen, de directeur van basisschool de Korenaer die deze vrijdagochtend stilstaat bij het Osse spoordrama van precies een jaar eerder. De school verloor vier leerlingen, onder wie de twee jongere zusjes van het meisje.