Volledig scherm
PREMIUM
Den Handwijzer in Herpen © Mari van Rossem

Buurt én gasten hopen op voortzetting café-hotel Den Handwijzer in Herpen

Bij de dorpspompHun families zijn al decennialang innig met elkaar verbonden. Op meerdere manieren, weet Nellie Boeijen, de 68-jarige overbuurvrouw van de Van Brakels, de uitbaters van Den Handwijzer. En ja, het doet zeker zeer als de vertrouwde gezichten straks, wanneer het Hèrpse café met z'n elf hotelkamers verkocht wordt, letterlijk uit het zicht zijn. 

Pruttelen

,,Toen ons pap, Piet School, tuberculose opliep en naar een Bilthovens sanatorium moest, kon ons moeder niet voor zes, nog jonge kinderen zorgen. Waar de anderen bij ooms en tantes terechtkwamen, nam de familie Van Brakel mij op in het gezin. Heel fijn was dat. Hennie heeft ook lang bij ons thuis opgepast. En best grappig: we lozen samen op één put. Als het bij ons begint te pruttelen, dan weten we dat er in het café iets met het riool aan de hand is", verklapt Nellie.

  1. Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaanden en slachtoffers ontvangen donaties
    VIDEO

    Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaan­den en slachtof­fers ontvangen donaties

    OSS - Op 20 september, precies een jaar na het spoordrama in Oss, onthult de gemeente een monument voor iedereen die een kind heeft verloren. Het gedenkteken krijgt de naam Vlinderboek en komt te staan in het Elzeneindpark, hemelsbreed ongeveer een kilometer van de spoorwegovergang waar het ongeluk met de elektrische bakfiets zich voltrok. Drie meisjes en een jongen (4, 4, 6 en 8 jaar) overleefden de aanrijding niet. Een vijfde kind en de bestuurster raakten zwaargewond.