Het bestuur van de vereniging Geloof en Wetenschap in 1928. Links voorzitter, burgemeester van den Elzen
Volledig scherm
Het bestuur van de vereniging Geloof en Wetenschap in 1928. Links voorzitter, burgemeester van den Elzen © John van Zuijlen

Cadeautje voor Osse vrouwen in 1922: ze mochten lid worden van elitaire mannenclub om bij te leren en de zaal vol te krijgen

Stille GetuigenOSS -  Honderd jaar geleden moesten vrouwen voor het eerst naar de stembus. In 1919 was het vrouwenkiesrecht geregeld in de Kieswet Marchant waardoor vanaf dat moment iedere Nederlander vanaf 25 jaar verplicht was te gaan stemmen. De eerste keer in 1922. Voor de vrouwen in Oss was er dat jaar nog een extra cadeautje: zij mochten nu ook lid worden van de elitaire mannenclub Geloof en Wetenschap.

 1. Osse profvoetballer (26) krijgt celstraf voor geweld in Jamin; slachtoffer durft niet meer naar snoepwinkel
  PREMIUM

  Osse profvoet­bal­ler (26) krijgt celstraf voor geweld in Jamin; slachtof­fer durft niet meer naar snoepwin­kel

  DEN BOSCH/OSS - Een explosie van geweld in het bijzijn van kinderen en een zwangere winkelmedewerkster. Zo omschreef de rechtbank in Den Bosch maandag de manier waarop Ossenaar A.T. (26) op 8 juni 2021 met vuist en voet tekeer ging tegen een klant van de Jamin. De man, werkzaam als profvoetballer in Turkije, kreeg een celstraf van 4 maanden, waarvan 1 maand voorwaardelijk voor een poging tot zware mishandeling.
 2. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.