Volledig scherm
PREMIUM
© Guido van der Heijden

Celstraf voor vals rijbewijs, uitschelden agenten en verboden wapenbezit in Oss

DEN BOSCH/OSS - Een 34-jarige man uit Polen moet van politierechter N. Flikkenschild 7 weken de gevangenis in omdat hij op 7 februari met een vals rijbewijs, verboden wapens en ook nog eens dronken door Oss liep. 

 De politie kreeg op 7 februari van dit jaar de melding binnen dat een naar alcohol stinkende man rondhing bij treinstation Oss West. De verdachte stapte op de trein en reisde naar Oss. Agenten zagen hem daar lopen in de richting van de stad. Hij schreeuwde en maakte allerlei rare gebaren. De politie liet de man stoppen en voelde 'iets' in de mouw van zijn jas. Daaruit kwam een wapenstok te voorschijn, gevolgd door een boksbeugel. De Pool had een tasje om zijn nek hangen. Daarin zat een rijbewijs, dat al snel vals bleek te zijn.

  1. Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaanden en slachtoffers ontvangen donaties
    VIDEO

    Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaan­den en slachtof­fers ontvangen donaties

    OSS - Op 20 september, precies een jaar na het spoordrama in Oss, onthult de gemeente een monument voor iedereen die een kind heeft verloren. Het gedenkteken krijgt de naam Vlinderboek en komt te staan in het Elzeneindpark, hemelsbreed ongeveer een kilometer van de spoorwegovergang waar het ongeluk met de elektrische bakfiets zich voltrok. Drie meisjes en een jongen (4, 4, 6 en 8 jaar) overleefden de aanrijding niet. Een vijfde kind en de bestuurster raakten zwaargewond.