Volledig scherm
Verschillende voetgangers en fietsers besloten maandagochtend om de gesloten spoorbomen te negeren. © Paul Driessen

Chaotische taferelen rond overwegen en station Oss door werk aan spoor

UPDATEOSS - Het werk aan het spoor in Nijmegen sorteert ook overlast in Oss. De spoorbomen bij overwegen in de stad waren maandagochtend zo vaak en lang gesloten, dat opstoppingen ontstonden op de wegen in de buurt. Een aantal voetgangers en fietsers besloot op zeker moment om tussen de slagbomen door over te steken. Treinen toeterden om voor het gevaar te waarschuwen. 

Sinds afgelopen weekeinde is er geen treinverkeer tussen Oss en  Nijmegen. Treinen die op het station in Oss arriveren vanuit Den Bosch, moeten tot en met woensdag in dezelfde richting terug. Dit gaat kennelijk gepaard met enig oponthoud bij de wissels, waardoor de spoorbomen in de stad wat langer dicht blijven dan normaal. Een woordvoerder van ProRail kan dit niet direct bevestigen. Hij waarschuwt wel dat het levensgevaarlijk is om over te steken bij gesloten spoorbomen en dat er geen excuus is om deze te negeren. 

De problemen bij de overwegen zijn niet de enige hinder voor automobilisten die het centrum van Oss doorkruisen. Om de NS-bussen naar Nijmegen ongehinderd af en aan te laten rijden en passagiers veilig te laten in- en uitstappen is de Spoorlaan ter hoogte van het station afgesloten voor ander verkeer. Dat tegelijk ook de Bram van den Berghstraat is afgesloten door werkzaamheden maakt dat veel auto's zich hier vastrijden. 

De reizigers die gebruikmaken van de bussen zagen maandagochtend op hun beurt dat slechts een van de twee bussen vanuit Nijmegen naar Oss was gedirigeerd. De andere stond abusievelijk in Arnhem. 

Na de ochtendspits en in de avondspits leek de situatie genormaliseerd. Alleen de verkeersfuik in de Spoorlaan zorgde nog voor problemen voor auto's die bij het station rechtsomkeert moesten maken. De politie spreekt van een ‘rommelige’ ochtend, maar ziet geen aanleiding om extra te controleren op overstekers die tussen de gesloten spoorbomen laveren. 

 1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen:’Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen:’Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 2. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 3. Heerlijk kermisavondje in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’
  PREMIUM

  Heerlijk kermis­avond­je in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’

  DEN BOSCH/OSS - Het filmpje duurt maar een minuut. Het maakt de beelden niet minder heftig. Een man staat rustig te plassen bij een urinoir als een vrouw de beschuldigende vinger naar hem wijst. Voor hij doorheeft wat er loos is, vliegt een kleine maar gespierde man hem aan. Al bij de eerste vuistslag in zijn gezicht gaat hij neer. Het belet de aanvaller niet om bovenop hem te duiken en nog een serie stoten uit te delen.