Volledig scherm
PREMIUM
Vechter Daan Duijs uit Oss met zijn overwinningsriem. Hij is Europees Kampioen MMA. © Jeroen Appels/ Van Assendelft

Daan Duijs uit Oss bloeit op bij MMA:’Ik vind het heerlijk om te vechten’

OSS - Maandenlang leefde hij toe naar het moment, maar eenmaal in de ring was de strijd in een vloek en een zucht gestreden. Binnen één minuut klemde Daan Duijs uit Oss zijn tegenstander Gerardo Fanny tussen zijn benen. Fanny moest afkloppen en zijn meerdere erkennen in de Ossenaar.

Door de overwinning veroverde de 21-jarige Ossenaar vorige week in het Duitse Goch de Europese titel in de MMA (Mixed Martial Arts), een combinatie van vechtsporten als kickboksen, judo en Jiu Jitsu. ,,De druk was vooraf hoger dan normaal, omdat er een prijs op het spel stond en er veel supporters uit Oss waren meegereisd. Maar eenmaal in de ring was het een wedstrijd als andere anderen”, zegt Duijs.

  1. Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaanden en slachtoffers ontvangen donaties
    VIDEO

    Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaan­den en slachtof­fers ontvangen donaties

    OSS - Op 20 september, precies een jaar na het spoordrama in Oss, onthult de gemeente een monument voor iedereen die een kind heeft verloren. Het gedenkteken krijgt de naam Vlinderboek en komt te staan in het Elzeneindpark, hemelsbreed ongeveer een kilometer van de spoorwegovergang waar het ongeluk met de elektrische bakfiets zich voltrok. Drie meisjes en een jongen (4, 4, 6 en 8 jaar) overleefden de aanrijding niet. Een vijfde kind en de bestuurster raakten zwaargewond.