Volledig scherm
PREMIUM
Joop Peters en Wilma van de Rijdt in het kerkje van Neerlangel. © Van Assendelft/Jeroen Appels

‘De kleine Sint-Jan’ van Neerlangel bekoort in eenvoud

NEERLANGEL - Op de tijdlijn van het oeroude kerkje in Neerlangel is het vieren van 150 jaar herinwijding slechts een magere aanleiding. Het feest dat aanstaande zondag wordt gevierd zal dan ook zeker geen overdadig banket zijn. Eenvoud en soberheid passen beter bij het bedehuis dat zich in deze tijd van ontkerkelijking in een opvallende populariteit mag verheugen.  

,,Wij zijn maar een klein schakeltje in een keten van meer dan duizend jaar.” Joop Peters probeert duidelijk te maken wat zijn rol en die van de Stichting Neerlangel Historie en Toekomst is. Hij is ervan overtuigd dat de Sint Jan de Doperkerk in zijn woonplaats Neerlangel historie en toekomst met elkaar verbindt en alleen daarom al moet worden doorgegeven aan volgende generaties. ,,Het is de inspirerende eenvoud onze kleine Sint-Jan. Niet alleen voor ons dorpelingen. Alle mensen die ooit iets in ons intentieboek hebben geschreven zijn voor altijd met deze  bijzondere plek verbonden. ” 

 1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 2. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 3. Heerlijk kermisavondje in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’
  PREMIUM

  Heerlijk kermis­avond­je in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’

  DEN BOSCH/OSS - Het filmpje duurt maar een minuut. Het maakt de beelden niet minder heftig. Een man staat rustig te plassen bij een urinoir als een vrouw de beschuldigende vinger naar hem wijst. Voor hij doorheeft wat er loos is, vliegt een kleine maar gespierde man hem aan. Al bij de eerste vuistslag in zijn gezicht gaat hij neer. Het belet de aanvaller niet om bovenop hem te duiken en nog een serie stoten uit te delen.