Scene uit het theaterstuk ‘Dankzij de Dijken’ te Lith.
Volledig scherm
PREMIUM
Scene uit het theaterstuk ‘Dankzij de Dijken’ te Lith. © Van Assendelft Fotografie

De oorlog komt dichtbij aan de Oude Maas

RecensieLITH - Hoop, vrees, alledaagse beslommeringen.De dingen die niet in de geschiedenisboeken staan, komen aan bod bij de theatervoorstelling Oorlog aan de Rivier.

'Kijk, het zijn net kraaien', roepen de Maaskanters als ze bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog de vliegtuigen in de lucht zien. Het klinkt even onschuldig als het vredige landschap aan de oever van de Oude Maas. Hier speelt theatergroep Dankzij de Dijken de locatievoorstelling Oorlog aan de Rivier. De onschuld verdwijnt geleidelijk. Onderdrukking, verraad en verdriet worden zichtbaar én voelbaar.

  1. Brits-Jamaicaanse, maar ook Osse muzikant Robert Green overleden
    Overleden

    Brits-Jamaicaan­se, maar ook Osse muzikant Robert Green overleden

    OSS - De van oorsprong Brits-Jamaicaanse, maar in Oss woonachtige muzikant Robert Green is overleden. In de jaren '80 was zijn band, Reality, bekend in het Verenigd Koninkrijk, ze traden op met UB40. Het nummer ‘Tell me what's going on in your mind’ bereikte de top 20 in Engeland en haalde ook de hitlijsten in Canada. Na een tour in Nederland, waar ze Doe Maar ontmoetten en verschillende optredens gaven samen, bleven Green en de band in Nederland.