Tonnie van Hooff  (links) is coördinator van de werf en de werkplaats van landschapsbeheer Oss. De werf is de laatste maanden flink uitgebreid en opgeknapt. Hij is in gesprek met een aantal vrijwilligers.
Volledig scherm
PREMIUM
Tonnie van Hooff (links) is coördinator van de werf en de werkplaats van landschapsbeheer Oss. De werf is de laatste maanden flink uitgebreid en opgeknapt. Hij is in gesprek met een aantal vrijwilligers. © Thomas Segers/Van Assendelft

De werf van Landschapsbeheer als het kloppende hart ván en vóór de Osse natuur

OSS - Met gereedschap en materialen uit de werf van Landschapsbeheer wordt de natuur in de gemeente Oss beheerd. Maar Landschapsbeheer onderhoudt ook zo'n 1000 kilometer aan fiets- en wandelroutes. De werf is na een flinke opknapbeurt nu klaar voor de toekomst.

  1. Landerij VanTosse doet wat particuliere boeren niet kunnen
    PREMIUM
    Zomerserie: Natuurlijk boeren

    Landerij VanTosse doet wat particulie­re boeren niet kunnen

    OSS - De Landerij VanTosse is een verhaal apart als je het hebt over natuurlijk boeren. Wat hier met het landschap is bereikt, is voor een particuliere boer niet gauw haalbaar. Het gebied Stelt-Elzen, aan de zuidrand van Oss en in de noordelijke schil van de Maashorst, is met subsidie van provincie en gemeente omgezet naar een kleinschalig voedsellandschap met cultuurhistorische waarden en veel biodiversiteit.