Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe pand van Hendriks SGR © Hendriks SGR

Dit is het eerste energieleverende gebouw van Berghem

BERGHEM - Familiebedrijf Hendriks SGR is begonnen met de bouw van hun gloednieuwe onderkomen aan de rand van Berghem. Het pand moet het eerste energieleverende bedrijfsgebouw in het dorp worden. 

Dat wil zeggen dat het pand niet alleen zelfvoorzienend is, maar dat er zelfs zó veel duurzame energie wordt opgewekt dat ook het wagenpark en de materialen ervan kunnen draaien. Volgens algemeen directeur Marith Bloem past zo’n ambitieus gebouw goed bij het bedrijf, dat zich juist heeft gespecialiseerd in het verduurzamen van vastgoed. 

Bij Hendriks SGR -niet te verwarren met Hendriks Bouw - werken zo'n 120 mensen. Het bedrijf richt zich op onderhoud, renovatie en verduurzaming van vastgoed. Momenteel wordt onder meer een groot renovatieproject in het Osse wijkdeel ‘t Woud uitgevoerd. 

Bloem gaf deze week het startschot voor de bouw door zelf de eerste grond af te graven op het perceel aan de Nieuwe Steeg. Naar verwachting is de bouw eind 2020 klaar.  

Volledig scherm
Marith Bloem geeft het startschot voor de bouw. © Hendriks SGR
  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.