Doodgeschoten Ossenaar (43) was geen bekende van de politie

VIDEOOSS - In de Anna Bijnsstraat in Oss is maandagochtend rond 07.45 uur een man doodgeschoten. Het gaat om een 43-jarige Ossenaar. Hij was geen bekende van de politie. 

De schietpartij vond plaats tussen de auto's op een parkeerplaats van de doodlopende weg, naast het speeltuintje in de straat. Het slachtoffer ligt onder een blauwe deken naast een Mercedes, waarvan de lichten nog aan staan. Daar omheen zijn schermen gezet, om de plaats delict uit het zicht van omstanders te houden. 

Woonwijk

Rond de plaats van de schietpartij staan ook veel huizen. De politie denkt te weten wie het slachtoffer is, maar wil daarover nog niets naar buiten brengen.

De politie doet ter plaatse onderzoek. Daarvoor vloog onder meer een politiehelikopter boven Oss. Die heeft beelden gemaakt van de omgeving. Volgens een politiewoordvoerder is er nog geen spoor van een dader of daders. Er zou een auto hard zijn weggereden na de schietpartij. Maar of die ermee te maken heeft is nog niet bekend. 

Over een motief tast de politie nog in het duister. Er wordt daarom onder meer gekeken of het slachtoffer conflicten had. 

Getuigen

Het gebied rond de auto's is afgezet. Binnen de afzetting is ook één huis, waar zich wat mensen hebben verzameld. Agenten spreken met mensen in de buurt, om te achterhalen of zij mogelijk iets hebben meegekregen van de schietpartij. 

De Anna Bijnsstraat is afgesloten. De straat wordt 's ochtends veel gebruikt door scholieren die naar school fietsen. Zij moesten omrijden.

Volledig scherm
Hulpverleners op de locatie waar de schietpartij heeft plaatsgevonden. © Gabor Heeres
Volledig scherm
De schietpartij vond plaats vlak naast een speeltuintje. © Gabor Heeres
Volledig scherm
De politie heeft het gebied ruim afgezet. © BD / Peter van Erp
  1. Jeugd Muziek Dag: vier dikke duimen en een staande ovatie

    Jeugd Muziek Dag: vier dikke duimen en een staande ovatie

    LITH - “Je moest veel oefenen, maar het was heel gezellig”, vertelt Lisa (13) van WIK Geffen. Op de bugel maakte ze deel uit van het 70 muzikanten tellende orkest op de Jeugd Muziek Dag in Lith. Op zaterdag 16 februari was het afsluitende concert te beluisteren. Zeven jeugdorkesten uit de regio repeteerden een hele dag in MFA De Snoeck. Anja van Dinther en Carolina McCormack wisselden elkaar af op de bok. Met één gebaar kregen ze steeds de jonge groep op tijd stil en geconcentreerd. Lisa vond ‘Power tot he Music’ het mooiste stuk. “Leuk met zo veel mensen!”