Volledig scherm
PREMIUM
Een getekende impressie van het toekomstige bedrijventerrein, met drie hoge turbines. © Gemeenschappelijke regeling Heesch West

Drie heel grote windmolens Heesch West mogelijk van de baan, maar ‘Eerlijk over Heesch West’ ook niet blij met alternatief

HEESCH/VINKEL - Vier hoge (150 meter) turbines op Heesch West in plaats van drie heel hoge (210 meter). Dit alternatief ligt op de studietafel.  Omwonenden van het toekomstige bedrijventerrein zijn er ‘net zo kritisch en negatief’ over.

De variant wordt bekeken op aandringen van de commissie voor de milieueffectrapportage (mer). In een reactie op de eerste officiële plannen voor Heesch West plaatste deze commissie kanttekeningen bij de 210 meter hoge turbines. Die zouden een behoorlijk negatief effect op het landschap hebben omdat ze van grote afstand zichtbaar zijn. Bij deze opmerking zat de suggestie om naar vier minder hoge turbines te kijken.

  1. Milco Abrahams springt naast WK-prijzen: ‘Foute sprong gaat toch in je hoofd zitten’
    PREMIUM

    Milco Abrahams springt naast WK-prij­zen: ‘Foute sprong gaat toch in je hoofd zitten’

    OSS - Het is zuur voor Milco Abrahams: hij moest zelf zijn deelname aan het WK trampolinespringen in Tokio bekostigen en het leverde niet eens het gewenste resultaat op. De 18-jarige Ossenaar had ingezet om op minimaal een halve finaleplek. De realiteit bleek weerbarstiger: op alle drie de onderdelen waar hij uitkwam, strandde hij in de kwalificaties. ,,Een foute sprong gaat toch in je hoofd zitten”