Volledig scherm
PREMIUM
Daags na de brand wordt de loods aan de Koolzaadweg in Berghem leeggeruimd. © Charles Mallo

Echtpaar hoort jaren cel eisen voor drugslab achter huis

DEN BOSCH/ BERGHEM - ,,Ik zeg niets te veel als ik stel dat Berghem aan een chemieramp is ontsnapt.” Officier van justitie Erna Vrijhoeven bevestigde woensdag de conclusie van de Osse burgemeester Wobine Buijs vorig jaar mei, na een brand in een drugslab achter een woning aan de Koolzaadweg in Berghem. 

Vrijhoeven eiste voor de rechtbank Oost-Brabant forse celstraffen voor de mensen die zij verantwoordelijk houdt voor het opzetten en in bedrijf houden van het illegale laboratorium.

Dat zijn in eerste instantie de man (38) en vrouw (36) die eigenaar zijn van de loods en de bijbehorende woning. Hij hoorde 4 jaar gevangenisstraf eisen, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

Zij draait als het aan justitie ligt 24 maanden achter de tralies, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Een 46-jarige Helmonder hoorde 4,5 jaar cel tegen zich eisen. Hij zou het initiatief voor het drugslab hebben genomen. 

  1. Honderdjarige Jet Wolters wás de krant
    PREMIUM
    Stille getuigen

    Honderdja­ri­ge Jet Wolters wás de krant

    Honderd jaar geleden werd ze geboren. Honderd jaar geleden ook kwam ze voor het eerst in de krant. In de Stad Oss stond ze bij de geboorteberichten van de burgerlijke stand: Henriëtta Maria Wolters, dochter van Theodorus A. Wolters en Petronella M. Smits. In februari 1920 was dat, nog onwetend van de rol die voor haar was weggelegd in de Osse dag- en weekbladpers. Vorige week is ze honderd jaar geworden en daarom vandaag opnieuw in de krant.