Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Eerste keer aanbellen voor Osse fitheidstest is altijd eng

OSS - De binnenkomer is de brief die de bewoner heeft gekregen. ,,Als het goed is, heeft u een brief gekregen van de gemeente, over het project Sociaal Vitaal.” En dan gaat de rest van gesprek meestal vanzelf. Over bewegen, fitheid, maar eigenlijk over álles.

,,Ja natuurlijk krijg je weleens iets onvriendelijks over je heen. Maar daar ben ik niet bang voor hoor, dat krijg je overal toch?” Johanna de Bruyne gaat de komende twee weken aanbellen in de Schadewijk. Samen met iets meer dan dertig collega-vrijwilligers, een paar studenten van Fontys die onderzoek doen naar beweging en wat professionals uit het veld, gaan ze iets meer dan 1700 Ossenaren van een zekere leeftijd uit die wijk bevragen. 

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.