Volledig scherm
Elise Uijen

Elise Uijen uit Herpen Nederlands kampioene tijdrijden nieuwelingen

EMMEN - Elise Uijen uit Herpen is Nederlands kampioen tijdrijden bij de nieuwelingen geworden. Uijen won op het parcours in Emmen de titel met 25 seconden voorsprong op Mirre Knaven. Derde werd Nienke van Veenhoven.

Uijen is lid van de Schijndelse wielervereniging en wordt over drie dagen 16 jaar. Vorig jaar eindigde ze bij het NK tijdrijden op een derde plaats. Nu was de Herpense de sterkte van allemaal. Tijdens pasen dit jaar won Uijen ook de Berghemse wielerronde. 

  1. ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’
    Column

    ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’

    OSS - Hoewel mijn eigen eenmalige deelname aan de Kako, lang, lang, geleden, geen daverend succes was, had ik het geweldig gevonden als mijn kinderen wél van het kinderkampsoort geweest waren. Twee keer fietste ik een week lang met ze door het bos naar de plaatselijke variant, ze ijs, snoep, een overdosis Netflix en alles wat god nog meer verboden heeft in het vooruitzicht stellend, in ruil voor een beetje enthousiasme. Maar het werd niets. Jammer, begrijpelijk en herkenbaar: ook ik had me op kamp gevoeld als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene.