Volledig scherm
PREMIUM
Loek Tax(l) haalde toch zijn havo, Hilba Alhourani deed staatsexamen Arabisch. © Jeroen Appels/ Van Assendelft

Examen doen voor één of twee vakken, dat kan ook

ExamensDe examens zijn in volle gang. Er zijn niet alleen reguliere examens. Duizenden mensen doen voor één of meer vakken staatsexamen. Vandaag twee van hen: Hiba Alhourani uit Uden en Loek Tax uit Oijen.

Wie niet op een reguliere middelbare school zit, kan via het staatsexamen tóch een vmbo, havo of vwo-diploma halen in één of meerdere vakken. Dat is handig voor bijvoorbeeld mensen die hun school voortijdig hebben verlaten of op latere leeftijd alsnog een diploma voor een hoger niveau willen halen. Ook leerlingen op het voortgezet speciaal onderwijs (vso) kunnen via het staatsexamen hun diploma halen. En leerlingen die een vak volgen dat niet op hun school gegeven wordt, kunnen via het staatsexamen tóch examen doen voor dat vak.

  1. Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaanden en slachtoffers ontvangen donaties
    VIDEO

    Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaan­den en slachtof­fers ontvangen donaties

    OSS - Op 20 september, precies een jaar na het spoordrama in Oss, onthult de gemeente een monument voor iedereen die een kind heeft verloren. Het gedenkteken krijgt de naam Vlinderboek en komt te staan in het Elzeneindpark, hemelsbreed ongeveer een kilometer van de spoorwegovergang waar het ongeluk met de elektrische bakfiets zich voltrok. Drie meisjes en een jongen (4, 4, 6 en 8 jaar) overleefden de aanrijding niet. Een vijfde kind en de bestuurster raakten zwaargewond.