In het Lithse gemeenschapshuis de Snoeck volgden inwoners de hoorcommissie op een groot scherm.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Lithse gemeenschapshuis de Snoeck volgden inwoners de hoorcommissie op een groot scherm. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Frontaal botsende betogen over windmolens bij hoorcommissie Oss

OSS - Funest voor het leefgebied van veel vogels, schadelijk voor de gezondheid, horizonvervuilend, onrendabele subsidieslurpers: de Osse gemeenteraad kreeg woensdagavond een enorme bak bedenkingen over windmolens over zich uitgestort. 

 1. Werken ‘in het kloppend hart van het verzet’
  PREMIUM
  Stille Getuigen

  Werken ‘in het kloppend hart van het verzet’

  In haar appartement in Heesch vertelt ze honderduit over haar jonge jaren, toen ze in 1942 als zestienjarig meisje, samen met vier andere meiden uit Heesch, bij de Distributiedienst in Oss ging werken. Eigenlijk moesten ze van de Heesche burgemeester J. Offermans met Miet Minten, Zus van de Hoogen en Annie Frunt (‘van de schoenwinkel’), op het vliegveld in Volkel of Nistelrode gaan werken, maar door toedoen van haar vader en gemeentesecretaris P. Gerrits, die samen actief waren in het ondergronds verzet, konden ze naar het distributiekantoor in Oss. Beter werken voor de gemeenschap dan voor de vijand, was het uitgangspunt.
 2. Scouting Heesch huist in een gaaf voorbeeld van wederopbouwarchitectuur

  Scouting Heesch huist in een gaaf voorbeeld van wederop­bouw­ar­chi­tec­tuur

  HEESCH - Scouting Heesch heeft sinds maart 1974 onderdak in een bijzondere naoorlogse boerderij in hartje Heesch. Vorige week verscheen er een mooie foto van deze boerderij in de krant. Aanleiding was niet het fraaie uiterlijk of de naderende monumentendag, maar de problemen die voor scouting Heesch opdoemen als de gemeente Bernheze - eigenaar van de grond- over twee jaar de erfpachtovereenkomst daarvan niet verlengd.