Volledig scherm
PREMIUM
Visualisatie van het toekomstige windpark Elzenburg-De Geer op de rand van Oss en Berghem. © Raedthuys Groep BV

Gaan Osse windmolens straks ook voor Uden en Veghel draaien?

OSS - Het wordt een test voor de regionale daadkracht en solidariteit, weet de Osse wethouder Johan van der Schoot. Niet de individuele gemeenten, maar de totale regio wordt straks afgerekend op het opwekken van voldoende duurzame energie. 

In Oss zien ze de bui al hangen. Deze gemeente beschikt over uitgestrekte polders, die bovendien buiten de veiligheidszone van vliegbasis Volkel liggen. Als er ergens hoge windmolens kunnen worden opgericht, dan is het hier. Fijn voor een bestuur dat zich ten doel heeft gesteld om tot de duurzaamste gemeenten van Brabant te horen. 

  1. Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaanden en slachtoffers ontvangen donaties
    VIDEO

    Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaan­den en slachtof­fers ontvangen donaties

    OSS - Op 20 september, precies een jaar na het spoordrama in Oss, onthult de gemeente een monument voor iedereen die een kind heeft verloren. Het gedenkteken krijgt de naam Vlinderboek en komt te staan in het Elzeneindpark, hemelsbreed ongeveer een kilometer van de spoorwegovergang waar het ongeluk met de elektrische bakfiets zich voltrok. Drie meisjes en een jongen (4, 4, 6 en 8 jaar) overleefden de aanrijding niet. Een vijfde kind en de bestuurster raakten zwaargewond.