Volledig scherm
PREMIUM
Een van de deelnemende 'Aloha Bitches' tijdens de solexrace aan de Lithse Ham. © Mari van Rossem

‘Gekietelde’ solexen zoeven langs Liths haventje en rietkragen

LITH - Er verschenen slechts vijf teams bij de solexrace; de lol was er niet minder om aan de Lithse Ham bij de Solex Duurzaamheidsrit in Lith. 

Vol bewondering monstert-ie, zittend op een bankje met uitzicht op het haventje aan de Lithse Ham, de voorbij zoevende solexen. De campingbewoner-op-leeftijd, met geitenwollen sokken in sandalen en overduidelijk Rotterdams accent, zucht: ,,Zo'n tweewielertje op mengsmering had ik vroeger ook. Lekker dingetje. Liep alleen niet zo snel als die je daaro ziet rijden. Twintig in het uur: dat was wel zo'n beetje de max. Joh, ik zou er zo weer op kruipen.”

  1. Verbazing bij wijkagent Oss over auto die spoorbomen omzeilt op plek van tragisch ongeval met Stint: ‘Dit is bizar gedrag!’

    Verbazing bij wijkagent Oss over auto die spoorbomen omzeilt op plek van tragisch ongeval met Stint: ‘Dit is bizar gedrag!’

    OSS - Verbazing bij de wijkagenten van Ruwaard in Oss dinsdagmiddag. Ze kregen een foto toegestuurd van een getuige die een auto spoorbomen zag omzeilen om het spoor over te steken bij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss. Dit is de plek waar het tragische ongeval met de stint zich vorig jaar voltrok, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. ,,Gebruik je verstand, want dit is gewoon bizar!”, reageert de wijkagent.