Volledig scherm
PREMIUM
Davy, Lindie en Seph (baby) Fonteine op bezoek in De tuinen van Appeltern. © Jeroen Appels/ Van Assendelft

Gelukkig óók een klein beetje Vinextriestheid in walhalla tuinliefhebbers

Toerist in eigen regioSoms lijkt het wel hoe verder weg, hoe beter. In de eigen regio is er ook veel moois te zien. Vandaag: het allereerste bezoek van verslaggeefster Laura Romanillos aan de Tuinen van Appeltern. Over romantische tuinen en retestrakke. Over koddige nijlpaardbeelden en bouwmarktcombinaties met perkplanten.

Toen de vrouw bij de receptie zei dat het park 22 hectare groot was, knikte ik glazig, want ik heb geen idee hoeveel dat is. ,,Tweehonderd tuinen. Als je alles wil zien ben je vijf uur aan het lopen'' legde ze uit. Nou is vijf uur lopen al niet iets dat ik dagelijks doe, maar vijf uur kíjken lijkt me haast onmogelijk.
Dat was het ook. Sinds ik twee jaar geleden mijn postzegel verruilde voor mijn huidige ruime Vinex-tuin, ben ik geïnteresseerd in tuinen. Vooral ook omdat ik denk dat tuinen, in theorie, rustgevende plekken kunnen zijn, waar je op je knieën rozen snoeit met een zonnehoedje op en tuinhandschoentjes aan.

  1. Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraafplaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraaf­plaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    OSS - Ze zijn woedend, de nabestaanden van Marie Hilferink en Gradus Baum. Tot voor kort stonden er op het graf van het Osse echtpaar op Begraafplaats Eikenboomgaard twee beeldjes van een vogel. Afgelopen week bleek een van de twee vogels gestolen te zijn. De familie hoopt via social media het beeldje terug te krijgen. En het is bepaald niet de eerste vernieling op de begraafplaats in hartje Oss.