Een van de hekken waarmee een groot deel van het parkeerterrein bij sportpark De Rusheuvel is afgesloten.
Volledig scherm
Een van de hekken waarmee een groot deel van het parkeerterrein bij sportpark De Rusheuvel is afgesloten. © Peter van Erp

Gemeente maakt einde aan nachtelijk gerace met auto's bij De Rusheuvel in Oss

OSS - Een groot deel van het uitgestrekte parkeerterrein bij sportpark De Rusheuvel in Oss is door de gemeente tot verboden gebied verklaard. Met hekken en surveillances wordt zo een einde gemaakt aan de overlast die de buurt in de nacht ervaart van hangjongeren en hun auto's. 

‘Deze parkeerplaats is afgesloten i.v.m. de openbare veiligheid’, staat op de borden te lezen die aan de geplaatste dranghekken hangen. De hekken zijn vrijdag geplaatst na een stroom van klachten van omwonenden. ,,Er werd regelmatig tot vier uur 's nachts geracet. Met piepende banden wegrijden en remmen. Heel hard rondjes rijden en herrie maken. De hele buurt lag er wakker van", vertelt een buurtbewoonster. Sinds afgelopen weekeinde is de situatie genormaliseerd. ,,Handhaving komt regelmatig langs om te controleren of er toch nog iemand op het terrein komt. Maar tot op heden blijven ze gelukkig weg.” 

Los van de veroorzaakte overlast zijn samenscholingen op dit moment verboden. Het betreft een landelijke maatregel om de verspreiding van het coronavirus te beperken. De aanhoudende samenscholingen waren voor de gemeente reden om in te grijpen. Er zijn voorafgaand aan de fysieke afsluiting geen boetes uitgedeeld aan de deelnemers aan de nachtelijke bijeenkomsten op het parkeerterrein.