Volledig scherm
Het buitengebied tussen Heesch en Vinkel. Op de achtergrond het terrein waar bedrijventerrein Heesch West komt. © Maarten van den Hurk / BD

Gemeenten houden vaart in plannen Heesch West

HEESCH/VINKEL - De fikse hoeveelheid van 1.300 inspraakreacties heeft vooralsnog geen invloed op het tijdspad voor Heesch West.  De betrokken gemeenten blijven ernaar streven om over ruim een jaar het bestemmingsplan voor het nieuwe bedrijventerrein kant en klaar te hebben.

Dit blijkt uit een persverklaring van het samenwerkingsverband van Bernheze, Den Bosch en Oss. De gemeenten ontvingen deze zomer in totaal 1.300 zienswijzen op het zogeheten voorontwerp. Dit was de eerste gelegenheid voor formele reacties op de plannen.

Er wordt de komende tijd wel goed gekeken naar de gemaakte opmerkingen, benadrukt projectdirecteur Paul van Dijk. Dit is echter geen reden om meer tijd te nemen: ,,Ik wil aan de gemaakte planning vasthouden, ook omdat er vanuit bedrijven al belangstelling is voor het terrein.’’

Rond de zomervakantie

Na het voorontwerp moet rond de jaarwisseling het ontwerpbestemmingsplan volgen en rond de zomervakantie van 2020 het definitieve bestemmingsplan. Daarover beslissen vervolgens de gemeenteraden, en daarna kunnen nog bezwaarprocedures volgen.

Heesch West is een toekomstig bedrijventerrein gelegen tussen Heesch, Vinkel en Geffen. Op het terrein staan ook drie hoge windmolens gepland.

  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.