Volledig scherm
Het buitengebied tussen Heesch en Vinkel. Op de achtergrond het terrein waar bedrijventerrein Heesch West komt. © Maarten van den Hurk / BD

Gemeenten houden vaart in plannen Heesch West

HEESCH/VINKEL - De fikse hoeveelheid van 1.300 inspraakreacties heeft vooralsnog geen invloed op het tijdspad voor Heesch West.  De betrokken gemeenten blijven ernaar streven om over ruim een jaar het bestemmingsplan voor het nieuwe bedrijventerrein kant en klaar te hebben.

Dit blijkt uit een persverklaring van het samenwerkingsverband van Bernheze, Den Bosch en Oss. De gemeenten ontvingen deze zomer in totaal 1.300 zienswijzen op het zogeheten voorontwerp. Dit was de eerste gelegenheid voor formele reacties op de plannen.

Er wordt de komende tijd wel goed gekeken naar de gemaakte opmerkingen, benadrukt projectdirecteur Paul van Dijk. Dit is echter geen reden om meer tijd te nemen: ,,Ik wil aan de gemaakte planning vasthouden, ook omdat er vanuit bedrijven al belangstelling is voor het terrein.’’

Rond de zomervakantie

Na het voorontwerp moet rond de jaarwisseling het ontwerpbestemmingsplan volgen en rond de zomervakantie van 2020 het definitieve bestemmingsplan. Daarover beslissen vervolgens de gemeenteraden, en daarna kunnen nog bezwaarprocedures volgen.

Heesch West is een toekomstig bedrijventerrein gelegen tussen Heesch, Vinkel en Geffen. Op het terrein staan ook drie hoge windmolens gepland.

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.