Pullen bier, lange tafels, Duitse muziek. Geffen kan het allemaal verwachten tijdens het Oktoberfest, net zoals op deze foto uit Liempde.
Volledig scherm
Pullen bier, lange tafels, Duitse muziek. Geffen kan het allemaal verwachten tijdens het Oktoberfest, net zoals op deze foto uit Liempde. © Jan Zandee

Gesloten Gouden Leeuw in Geffen opent deuren ook voor Oktoberfest

GEFFEN - Het Geffense Oktoberfest strijkt dit jaar neer in de grote zaal van de Gouden Leeuw. Die horecazaak staat al ruim twee jaar leeg, maar wordt voor de gelegenheid weer even geopend. En dat is bepaald niet voor de eerste keer. 

Lange tafels, fusten bier en grote glazen. Kroegbaas Boet van Dijk moet ze op 19 oktober allemaal zelf meenemen naar die Goldener Löwe, oftewel de Gouden Leeuw. Op wat verlichting en een enkele toiletrol na is de zaak immers helemaal leeg, nadat de laatste exploitant al in de zomer van 2017 vertrok. ,,De tap werkt gelukkig nog", zegt Van Dijk. ,,Als we die van tevoren even goed laten nakijken, kunnen we die gewoon gebruiken.”

Met een beetje Duitse aankleding voor het Oktoberfest weet Van Dijk wel raad. Eerder werd dat feestje namelijk al gevierd in de plaatselijke gymzaal en in zijn eigen kroeg. En dan was er die keer dat Van Dijk de landelijke tv haalde door zijn zaak tijden het EK 2012 om te bouwen tot Bierstübe. ,,Met driehonderd plaatsen pakken we het nu een stuk groter aan.”

Deur op slot

Begin dit jaar was De Gouden Leeuw nog het decor van het Roaplied Festival.
Volledig scherm
Begin dit jaar was De Gouden Leeuw nog het decor van het Roaplied Festival. © Peter van Erp

De Gouden Leeuw is al sinds mensenheugenis dé feestlocatie van Geffen. Toen de deur twee jaar geleden op slot ging, raakten tal van evenementen plots dakloos. Zo was althans de vrees. Want sinds de pronkzitting van 2018 draait pandeigenaar Bennie Romme de deur weer regelmatig open voor allerhande feesten. Organisatoren moeten dan wel zelf alles regelen. 

,,Voor de leefbaarheid in het dorp is dat belangrijk", zegt Romme. ,,Ik denk dat er wel een keer of vijftien per jaar gefeest wordt. Ik heb mijn eigen verjaardag er laatst ook gevierd. Op het pand zit nog altijd een horecavergunning en de zaal staat er toch.”

Nieuwe invulling

Op de achtergrond is Romme bezig met een nieuwe invulling van De Gouden Leeuw. Er wordt gesproken over appartementen of toch een nieuwe horeca-invulling. De pandeigenaar wil er weinig over kwijt. ,,Dat doe ik pas als er iets definitief is.”

Hoe dan ook kunnen verenigingen er tot zeker eind volgend jaar terecht. Dat is vooral goed nieuws voor het plaatselijke carnaval. Zo kan de 44-ste editie van pronkzitting Recht vur zunne Roap ‘gewoon’ bij de Gouden Leeuw worden gehouden. Romme: ,,Daar is in het dorp simpelweg geen andere plek voor.”