Goed toeven in het Geffense arboretum, bijvoorbeeld met een bier van de Muifelbrouwerij.
Volledig scherm
Goed toeven in het Geffense arboretum, bijvoorbeeld met een bier van de Muifelbrouwerij. © Maarten van de Rakt

Goed toeven op de picknick in het arboretum van Geffen

GEFFEN - De rogge was eigenlijk niet helemaal rijp, maar daar maalde niemand om tijdens jaarlijkse, traditionele roggemaaien in Geffen dat inmiddels is uitgebouwd tot picknick met streekproducten in het arboretum.

Velen kwamen even een kijkje nemen op de ‘Dat is Oss-picknick‘. Pikten een ijsje mee van Op de Nieuwekampen, een lekkere sateetje van poelier Jo van Druenen of een glas Zuster Agatha, eigenhandig getapt door bierbrouwer Martin Ostendorf van de Muifelbrouwerij. 

Ondertussen wijdde Geffenaar Peer van Haaren belangstellenden op een talud in in de beginselen van tai-chi. Een mooi tafereel. BrabantWater bood ‘inspirerende waterrecepten’ aan.

Drie mannen aan het vlegelen in Geffen.
Volledig scherm
Drie mannen aan het vlegelen in Geffen. © Maarten van de Rakt

Tuinderij 't Tuureind deelde kersen uit. De eerste meters rogge waren ondertussen al gemaaid, uiteraard ambachtelijk met de zicht. Op een zeil legden de mannen graan met de aren in het midden. Met zijn drieën begonnen ze enthousiast te vlegelen.  Het ouderwetse roggemaaien vormt steevast de aanloop naar Effe naor Geffe.

  1. Brits-Jamaicaanse, maar ook Osse muzikant Robert Green overleden
    Overleden

    Brits-Jamaicaan­se, maar ook Osse muzikant Robert Green overleden

    OSS - De van oorsprong Brits-Jamaicaanse, maar in Oss woonachtige muzikant Robert Green is overleden. In de jaren '80 was zijn band, Reality, bekend in het Verenigd Koninkrijk, ze traden op met UB40. Het nummer ‘Tell me what's going on in your mind’ bereikte de top 20 in Engeland en haalde ook de hitlijsten in Canada. Na een tour in Nederland, waar ze Doe Maar ontmoetten en verschillende optredens gaven samen, bleven Green en de band in Nederland.