Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Grote hennepkwekerij opgerold in Oss: meer dan duizend planten in bedrijfspand

OSS - In een bedrijfspand in Oss is dinsdag een flinke hennepkwekerij opgerold. In totaal stonden er 1087 hennepplanten, verdeeld over drie ruimten. Dat meldt de politie.

De kwekerij lag aan de Oude Molenstraat in Oss. ,,Nadat de officier van justitie toestemming gaf tot ontruiming, kwam een gespecialiseerd bedrijf de kwekerij ruimen”, aldus de politie, die woensdag een kort beeldfragment van de professioneel ingerichte kwekerij deelde.

,,Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage”, waarschuwt de politie. ,,Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot.”

  1. Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaanden en slachtoffers ontvangen donaties
    VIDEO

    Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaan­den en slachtof­fers ontvangen donaties

    OSS - Op 20 september, precies een jaar na het spoordrama in Oss, onthult de gemeente een monument voor iedereen die een kind heeft verloren. Het gedenkteken krijgt de naam Vlinderboek en komt te staan in het Elzeneindpark, hemelsbreed ongeveer een kilometer van de spoorwegovergang waar het ongeluk met de elektrische bakfiets zich voltrok. Drie meisjes en een jongen (4, 4, 6 en 8 jaar) overleefden de aanrijding niet. Een vijfde kind en de bestuurster raakten zwaargewond.