Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Grote hennepkwekerij opgerold in Oss: meer dan duizend planten in bedrijfspand

OSS - In een bedrijfspand in Oss is dinsdag een flinke hennepkwekerij opgerold. In totaal stonden er 1087 hennepplanten, verdeeld over drie ruimten. Dat meldt de politie.

De kwekerij lag aan de Oude Molenstraat in Oss. ,,Nadat de officier van justitie toestemming gaf tot ontruiming, kwam een gespecialiseerd bedrijf de kwekerij ruimen”, aldus de politie, die woensdag een kort beeldfragment van de professioneel ingerichte kwekerij deelde.

,,Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage”, waarschuwt de politie. ,,Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot.”

  1. Macharen organiseert eigen kermis mét dorps-BBQ en lunch

    Macharen organi­seert eigen kermis mét dorps-BBQ en lunch

    MACHAREN - ,,Een dorpsfeest met kermisthema. ” Zo betitelt Theo Breuring, als een van de aanjagers van de Macharense kermis 2.0, de festiviteiten dit weekeinde in de Polderstraat. ,,Nu de gemeente haar handen van onze dorpskermis heeft afgetrokken, zijn we met een eigen werkgroep aan de slag gegaan. Deze tweedaagse is daarvan het resultaat. Overigens wel met subsidie van gemeente en dorpsraad. De belangstelling is enorm.”