Volledig scherm
Ons Huis van de Wijk staat zondag ook bij de Elzenhoek. © Van Assendelft Fotografie

Grote informatiemarkt maakt bewoners wegwijs in propvolle volksbuurt Ruwaard

OSS - In de Ruwaard wordt tegenwoordig zó veel georganiseerd dat veel bewoners door de bomen het bos niet meer zien. Juist om die mensen te helpen, komen zondag vijfentwintig projecten en instanties bij elkaar voor de grootste informatiemarkt in de geschiedenis van de volksbuurt. 

Of het nou gaat om mantelzorg, armoede of eenzaamheid: bij zo'n beetje elk vraagstuk is in de Ruwaard wel hulp beschikbaar. Maar dan moet je die natuurlijk wél weten te vinden. ,,Wij hebben zelf nog wel een redelijk overzicht", zegt Peter Krop van wijkstichting Rucrea. ,,maar ik kom veel te veel mensen tegen die geen idee hebben wat er in onze buurt gebeurt.”

Quote

Ik kom veel te veel mensen tegen die geen idee hebben wat er in onze buurt gebeurt

Peter Krop, wijkstichting Rucrea

25 verschillende c lubs

Om daar wat aan te doen, stellen 25 verschillende clubs zich zondagmiddag voor bij kinderboerderij De Elzenhoek in Oss. Op vier verschillende pleinen kunnen bewoners zich laten bijpraten, vragen stellen of zich direct aanmelden. Krop hoopt zeker bij mooi weer 1200 mensen te ontvangen. 

Zomerfestijn

De markt, die de naam ‘Ruwaard in gesprek’ heeft gekregen, stond in eerste instantie gepland voor het zomerfestijn in de volksbuurt. Maar vanwege de extreme hitte werd dat feest afgeblazen. Een geluk bij een ongeluk, blijkt achteraf. Want in de voorbije maanden is het aantal deelnemende clubs verdubbeld. 

Ruwaard in gesprek, 27 oktober van 11.00 – 15.00 uur, kinderboerderij de Elzenhoek, Anna van Schuurmanstraat 602 in Oss.

 1. ‘Koning van de Brabantse onderwereld‘ opgepakt, grote actie bij woonwagenkamp

  ‘Koning van de Brabantse onderwe­reld‘ opgepakt, grote actie bij woonwagen­kamp

  OSS - De Osse crimineel Martien R. (48) en zijn zoon Anton (26) zijn woensdag opgepakt bij een politieactie in Oss. Dat bevestigt zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers. In totaal zijn er drie mensen aangehouden. Zij worden verdacht van drugshandel op grote schaal, ernstig geweld, intimidatie, het lidmaatschap van een criminele organisatie en het bezit van vuurwapens. Waaronder een schietpartij op de A73 bij Nijmegen.
 2. Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgesproken van handel in hennep
  PREMIUM

  Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgespro­ken van handel in hennep

  DEN BOSCH/OSS Een 53-jarige Ossenaar en zijn 24-jarige zoon zijn door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken van het verkopen van drugs vanuit vaders woning in het centrum. Agenten vonden tijdens een huiszoeking op 10 november 2016 in het huis 26 gram hennep. De Ossenaar, zijn echtgenote en zijn zoon verklaarden later dat deze drugs de gezamenlijke familievoorraad betrof ‘voor eigen gebruik’.