Grote vertraging op A50 lost op na ongeluk met zes auto's bij Ravenstein

RAVENSTEIN - Bij een botsing op de A50 bij Ravenstein zijn vrijdagmiddag zes auto's betrokken. De auto's blokkeren de rijbaan, die daarom richting het zuiden was afgesloten. Dat zorgde voor een enorme vertraging. 

Verkeer kon er alleen langs over de vluchtstrook. Rond 16.15 uur leverde dat meer dan een uur vertraging op. De ANWB raadde aan om de A50 compleet te vermijden. 'Rij om als dat kan', adviseerde de verkeersdienst via Twitter. Zodra de weg weer vrij was, loste de file echter snel weer op.

Meer file op A50

Het verkeer stond op meerdere plaatsen op de A50 stil. Vanuit Oss richting Ravenstein stond meer dan een halfuur file. Verderop, vanaf Ravenstein richting Arnhem, had het verkeer nog eens een uur vertraging. Die vertragingen zijn nog niet helemaal verholpen. 

De ANWB voorspelde voor vrijdagavond sowieso al een grotere file dan normaal. Dat heeft te maken met het begin van de herfstvakantie, waardoor mensen eerder vertrekken van hun werk, of op weg gaan naar een vakantieadres in het zuiden. Vooral de A2 en de A27 richting het zuiden krijgen daarom veel verkeer te verwerken, zo is de verwachting. 

Volledig scherm
© ANP
  1. Taurossen op wieltjes, omdat ze te lui zijn om te lopen
    PREMIUM
    Column

    Taurossen op wieltjes, omdat ze te lui zijn om te lopen

    Iedereen is weleens een tauros. Alle fietsers in het Osse centrum bijvoorbeeld; taurossen op wieltjes. Ze denderen in de rondte, rammen je als je niet oppast. Niet om hun pasgeboren jong te beschermen hoor, zoals de gestresste moederkoe in de Maashorst, maar omdat ze te lui zijn om te lopen. Met als grote verschil dat de fietsende tauros op bezoek is in het begrazingsgebied van de binnenstadwandelaar, en niet andersom. En dat niet álle centrumfietsers op strafkamp naar Keent werden gestuurd na de eerste botsing.