Volledig scherm
PREMIUM
Een stop bij windmolens, tijdens de excursie naar de Hoeksche Waard begin oktober. © Lieke Mulder

‘Heesch West’ wil met omwonenden op excursie naar windmolens

HEESCH/VINKEL - De leiding van bedrijventerrein Heesch West is bereid om samen met tegenstanders van windmolens een plek te bezoeken waar al hoge turbines staan. De eerste contacten voor zo'n gezamenlijke excursie zijn inmiddels gelegd, bevestigen beide partijen.

De nog nader vorm te geven afspraak volgt op de ‘windexcursie’ van bezorgde inwoners van de regio Oss. In de Hoeksche Waard spraken zij begin november met ervaringsdeskundigen, mensen die sinds een half jaar turbines dichtbij hun woningen hebben staan. De bezoekers uit Oss, Vinkel en Heesch kregen het advies om ook hun gemeenteraadsleden en andere beleidsmakers op excursie te laten gaan: ‘Sleep ze er aan de haren bij'. 

  1. Milco Abrahams springt naast WK-prijzen: ‘Foute sprong gaat toch in je hoofd zitten’
    PREMIUM

    Milco Abrahams springt naast WK-prij­zen: ‘Foute sprong gaat toch in je hoofd zitten’

    OSS - Het is zuur voor Milco Abrahams: hij moest zelf zijn deelname aan het WK trampolinespringen in Tokio bekostigen en het leverde niet eens het gewenste resultaat op. De 18-jarige Ossenaar had ingezet om op minimaal een halve finaleplek. De realiteit bleek weerbarstiger: op alle drie de onderdelen waar hij uitkwam, strandde hij in de kwalificaties. ,,Een foute sprong gaat toch in je hoofd zitten”