Volledig scherm
© Thinkstock

Heeschenaar ontkent huiselijk geweld tegen echtgenote

HEESCH/DEN BOSCH - Een 59-jarige Heeschenaar heeft zijn echtgenote ‘nooit mishandeld’. Dat zei hij gistermiddag tegen de politierechter in Den Bosch. De verdachte toonde zich verontwaardigd over de beschuldigingen van huiselijk geweld in 2016 en 2017. De vrouw zou bij een incident twee ribben hebben gebroken. Daar ‘kon hij niets mee’. ,,Er is ook helemaal geen worsteling geweest”, zei de man.

De verdachte gaf wel aan dat hij in 2017 eenmaal probeerde om de telefoon van het vermeende slachtoffer af pakken. Maar hij zou die niet ‘uit de hand hebben geslagen’, zoals in de aanklacht stond te lezen. Advocaat P. Saris wees de rechter erop dat de vrouw pas aangifte deed, nadat de Heeschenaar had aangegeven dat hij een echtscheiding ging aanvragen.

Het goedverdienende slachtoffer wilde volgens hem voorkomen dat zij alimentatie moest betalen. Het OM wierp tegen dat een huisartsdossier met foto’s van de verwondingen van de vrouw al maanden voor de relatiebreuk was aangelegd. Saris wilde zowel de echtgenote, als de huisarts ondervragen die dit ‘journaal’ had opgesteld.

De rechter ging hiermee akkoord. Hij wees op het recht van iedere verdachte om getuigen te ondervragen die ‘belastend verklaren’. De rechter vond ook dat er een reclasseringsrapport over de Heeschenaar moest worden opgemaakt. Hij besloot bovendien om de zaak door te verwijzen naar een ‘meervoudige kamer’. Het is nog onduidelijk wanneer de zaak wordt voortgezet. Dat is afhankelijk van het getuigenverhoor en de agenda van de rechtbank voor de volgende zitting.